Dibuixem la diversitat! (nens de 8 a 12 anys)

dissabte, 16 de maig de 09:30 h. a 11:30 h.

Joc de pistes pel Jardí Botànic. Els nens reben un mapa del jardí en què hi ha dibuixades una sèrie d’espècies que hi trobaran, i alguna que no trobaran segur. Es tracta que les vagin marcant a mesura que les trobin, i que prenguin notes (esbossos) de les que més els agradin per poder dibuixar-les després (no recollirem cap mostra; és una activitat d’observació i de respecte per la natura).

Les espècies a localitzar seran semblants a altres, perquè es fixin bé en quina és (tipus de perfil de la fulla, mida del fruit, tipus d’ocell…), per fer-los entendre que la biodiversitat no sempre és vistosa; per ensenyar-los a fixar-se bé en els petits trets distintius i no només en els evidents. Atenció! No poden de cap manera marcar una espècie que no hi sigui. Així encara estaran més atents durant l’observació.

Quan arribin a l’aula-taller, dibuixaran l’espècie que més els hagi agradat (arbre, planta, insecte, ocell) amb tècniques diferents segons l’edat. Proposo un grup de petits, amb materials adequats per a ells, i un grup de més grandets.

En tot moment se’ls transmetrà l’amor per la natura i la biodiversitat i se’ls mostrarà com gaudir-ne sense malmetre-la.

Destinataris: Nens/nenes de 8 a 12 anys

Especialistes

Aquest itinerari esatarà conduït per Carme Solà provinents de

Aquest esdeveniment està complet.