Observem el canvi climàtic seguint el ritme de la natura

Dissabte, 04 de maig de 12:00 h. a 14:00 h.

El ritme de la natura o fenologia són els canvis estacionals en les plantes i els animals, íntimament lligats al clima: sortida de les fulles, floració, aparició d’insectes, migració dels ocells, etc. Observant l’alteració d’aquests ritmes, els científics poden obtenir molta informació sobre els efectes que el canvi climàtic produeix en els ecosistemes naturals.

En aquest taller coneixerem el ritme de la natura o fenologia i l’impacte del canvi climàtic sobre la mateixa. S’explicarà la tasca que està duent a terme l’observatori ciutadà RitmeNatura (http://ritmenatura.cat/) i com qualsevol persona pot participar-hi aportant dades útils als científics (ciència ciutadana). Es farà un repàs de les espècies de plantes i ocells més adequades per seguir el ritme de la natura i en què ens hem de fixar en cadascuna d’elles –estats fenològics–. Farem una passejada pel Parc dels Tres Turons fent observacions fenològiques de les espècies que hi trobem i pujarem les observacions a la plataforma Natusfera (https://natusfera.gbif.es/).

Segueix el ritme de la natura amb RitmeNatura!

Especialistes

Aquest itinerari estarà conduït per Elizabeth Gil-Roldán (Starlab), Pau Guzmán i Ester Prat (CREAF) provinents de Starlab i CREAF

Grups biològics

Aquest itinerari està associat als següents grups biològics:

Inscripcions tancades