Plantes

dissabte, 31 de maig de 10:00 h. a 12:30 h.

Disposarem de prop de dues hores per a donar una passejada pel jardí i voltants, on es comentaran les espècies més interessants que podem observar. Podreu participar en l’inventari botànic de la zona tot aprenent diferents aspectes sobre les plantes que ens envolten.

Aprendrem com reconèixer els trets característics de les famílies botàniques més importants, com ara les compostes, les gramínies o les lleguminoses. També resultarà molt interessant distingir quines plantes són ornamentals cultivades, al·lòctones (o exòtiques) o autòctones (pròpies de les nostres contrades) entre les que anirem veient.

Adicionalment, per aquells interessats en la presa de dades amb el mòbil, farem un petit taller previ a l’itinerari on es donaran les idees bàsiques de l’aplicació ZamiaDroid . És un programa desenvolupat sobre plataforma Android que permet la captura de dades d’observacions biològiques amb dispositius mòbils. Això ens permet substituir el paper i bolígraf, la càmera i el GPS per a una eina tan còmoda i pràctica com és el nostre smartphone o tauleta. Desprès tota aquesta informació es pot exportar a un full de dades, a l’aplicació Fagus  o a un altre mòbil. ZamiaDroid es pot descarregar fàcilment des de Play store.

Porteu el vostre mòbil o tauleta amb Android com a sistema operatiu per a aquesta activitat.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Especialistes

Aquest itinerari esatarà conduït per Carlos Gómez provinents de Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Institut Botànic

Grups biològics

Aquest itinerari està associat als següents grups biològics:

Aquest esdeveniment està complet.